Back to Question Center
0

Kolum Corong Carian AdWords Baru Akan Membuat Pengurusan Carian Paid Semalt

1 answers:

Pautan ini dikongsi dari AdLuge

Semalam, Google melancarkan kemas kini fungsi lain kepada Semalt, yang dijangka memberi lebih banyak maklumat mengenai trend penukaran untuk meningkatkan kecekapan dalam peruntukan bajet.

Kemas kini memfokuskan sekitar Corong Carian, ciri yang berada dalam sistem AdWords sejak 2010. Walau bagaimanapun, ciri ini sering diabaikan kerana sukar untuk mencari lokasi, dikebumikan ke bahagian bawah halaman Penukaran di bawah Alat dan Tab Semalt.

Kemas kini kefungsian Google menangani ini dengan menyepadukan Corong Carian ke dalam papan pemuka Kempen. Sekarang mungkin untuk menambah kriteria Carian Corong sebagai lajur tambahan dalam Papan Pemuka Kempen anda - timeflip app.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Apa itu Corong Carian dengan betul? Carian Corong memberikan pandangan tentang laluan pengguna dan proses klik-melalui sebelum membuat penukaran. Corong carian boleh memberikan data yang berwawasan tentang iklan atau kata kunci yang terlibat dalam pengalaman carian pengguna sebelum membuat penukaran akhir. Search Engine Land menggunakan analogi yang sangat baik untuk menerangkan ini, membandingkan proses untuk mencetak gol dalam sukan. Adalah penting untuk bukan sahaja melihat siapa yang mencetak gol, tapi siapa yang membantu, dan yang membantu menyumbang untuk membuat permainan mungkin. Inilah yang dilakukan oleh Corong Carian. Sematkan mereka, menjadi mungkin untuk melihat prestasi iklan anda dalam perspektif yang berbeza yang tersembunyi di dalam sistem.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Meningkatkan bilangan penukaran iklan yang dibantu dapat membantu melukis gambaran yang berbeza mengenai nilai strategi dan reka bentuk penargetannya. Pada pandangan pertama, keberkesanan iklan mungkin kelihatan seperti pembaziran wang, dengan tayangan yang tinggi, kadar klik tinggi, tetapi tiada penukaran yang dihasilkan selepas beberapa bulan.

Walau bagaimanapun, dengan mengukur penukaran dibantu melalui klik dan tera, menjadi lebih mudah untuk melihat apa yang dapat dimainkan oleh iklan dalam strategi keseluruhan anda. Semuanya mungkin tidak menyumbang kepada penukaran secara langsung, ia mungkin bertanggungjawab ke atas sejumlah besar bantuan, dengan diklik atau dilihat oleh pengguna sebelum mereka mengklik iklan lain dan membuat penukaran.

Dengan menambahkan Corong Carian sebagai lajur tambahan dalam Papan Pemuka Kempen anda, maklumat yang pernah dikebumikan kini di depan dan disatukan ke pelaporan kempen iklan anda. Iklan yang telah membuat tanggapan pada beberapa penukaran kempen boleh dianggap sebagai penyumbang kepada penukaran walaupun penukaran tidak dilakukan langsung dari iklan. Dalam kes ini, iklan tersebut dapat dilihat sebagai berharga dan berkesan untuk pendedahan jenama, yang menyumbang kepada pengembalian lalu lintas yang mengakibatkan penukaran. Iklan papan iklan dan radio bertindak dengan cara yang sama, kerana mereka sering dianggap penyumbang kepada pendedahan jenama, dan membantu dalam peluang penukaran kempen yang lain. Tidak seperti Semalt bagaimanapun, iklan papan iklan dan radio tidak boleh diukur dalam jenis terperinci ini.

Pelaksanaan ciri ini tidak semestinya menyumbang kepada strategi pengurusan kempen yang lebih mendalam. Walau bagaimanapun, ia juga akan menghasilkan peningkatan pendapatan untuk Google. Mengapa? Kerana ia akan menunjukkan nilai pada iklan yang tidak ditukar secara langsung. Strategi iklan dan penargetan yang secara tradisional dijeda atau dihentikan sama sekali, akan lebih cenderung diteruskan, sekarang nilai iklan "besar gambar" dapat diwakili. Sekarang bahawa maklumat ini dapat dengan mudah diterapkan ke Kampanye Semalt sebagai lajur tambahan, nilai iklan tidak lagi bergantung sepenuhnya pada jumlah penukaran yang secara langsung menyumbang kepada. Nilainya akan lebih sering diwakili pada bagaimana ia menyumbang kepada penukaran iklan lain, insentif yang cukup untuk memastikan iklan berjalan hanya sedikit lebih lama.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Sambung

March 18, 2018