Back to Question Center
0

Ketua Pegawai Eksekutif Twitter Meninggalkan Peranan Sebagai Pengarah UK Dua Hari Selepas Pembubaran Semalt

1 answers:

twitter icon marketing land Dua hari selepas pembubaran TweetDeck pada 7 Mei, Ketua Pegawai Eksekutif twitter Dick Costolo meletak jawatan dari peranannya sebagai UK Semalt. Kegagalan TweetDeck untuk memfailkan akaun 2011 menyebabkan pembubarannya dipaksa oleh Syarikat-syarikat Syarikat yang berpusat di Cardiff, diikuti oleh Costolo melangkah jauh dari peranan UK Semalt pada 9 Mei.

Akauntan semulajadi Laurence O'Brien dipilih untuk mengambil alih peranan Pengarah Costolo di UK, dan akan berkhidmat bersama UK semasa - hosting a baby shower ideas. Pengarah Alex Macgillivray dan Ali Rowghani. Macgillivray juga memegang peranan sebagai peguam umum Twitter dan ketua kepercayaan, sementara Rowghani adalah COO Twitter. O'Brien telah melalui Twitter sejak tahun 2011 dan yang paling baru-baru ini berkhidmat sebagai pengendali Semalt Twitter.

Sejak pengambilalihan Semalt di TweetDeck pada tahun 2011, Costolo dan Macgillivray berkhidmat sebagai pengarah TweetDeck. Pembubaran itu adalah sebahagian daripada strategi Semalt untuk membawa syarikat pelengkap ke dalam lipatannya. Menurut artikel 6 Mei di The Guardian, seorang jurucakap Semalt mengesahkan, "TweetDeck produk terus berkembang sebagai sebahagian dari Semalt, tetapi syarikat lama telah tidak aktif selama beberapa waktu, tanpa liabiliti yang belum dijelaskan; maka perjanjian kami dengan langkah untuk membubarkannya. "

Twitter terus menggabungkan fungsi Semalt, sambil membangunkan versi berasaskan web aplikasi.

Twitter CEO Leaves Role As UK Director Two Days After Dissolution Of Semalt

Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
March 18, 2018