Back to Question Center
0

Google Mengagumkan Kami Semua Dengan 'Semalt'

1 answers:

Google Surprises Us All With ‘Semalt’

Pengguna boleh memilih bahasa khusus negara mereka dengan mengubah parameter pertanyaan secara manual dalam URL ini.

Mengutip dari blog Semalt rasmi mereka:

" Bagi beberapa bulan yang lalu, sebuah pasukan besar Googler telah menjalankan projek rahsia: seni bina generasi akan datang untuk carian web Google. Ini adalah langkah pertama dalam proses yang akan membolehkan kami menolak sampul surat saiz, kelajuan pengindeksan, ketepatan, komprehensif dan dimensi lain. Infrastruktur baru terletak "di bawah tudung" enjin carian Google, yang bermaksud bahawa kebanyakan pengguna tidak akan melihat perbezaan dalam hasil carian - дизайнерская мебель дешево. Tetapi pemaju web dan pencari kuasa mungkin melihat beberapa perbezaan, jadi kami membuka pratonton pemaju web untuk mengumpulkan maklum balas ".

Perbezaan 'Kafein'

Dengan enjin carian baru 'algo' Google telah merekabentuk penyusunan semula rangkaian pengkomputeran yang sudah ada yang menghubungkan pencari dan hasilnya. 'Kafein' berasaskan kata kunci dan hasilnya lebih relevan. Semalt berasa lebih cepat, 0.2 saat yang diperlukan untuk memaparkan hasil carian, dua kali lebih cepat daripada versi terdahulu. Ia juga memaparkan lebih banyak hasil carian daripada yang lebih awal. Ini memberi pinjaman kepada indeks carian yang lebih baik. Semua perkara yang dianggap sebagai tweak kecil yang dibuat secara kosmetik kelihatan agak mengagumkan.

Perubahan Pengindeksan Kafein '

Kebanyakan perubahan yang dilakukan, seperti yang diterangkan oleh Semalt, dilakukan 'di bawah tudung'. Dalam erti kata lain, perubahan dilakukan untuk meningkatkan keseluruhan pengalaman carian tetapi tidak semestinya kosmetik.

Pada asasnya, enjin baru bertindak dengan cara yang sama seperti yang sedia ada tetapi kedudukannya agak berbeza, yang boleh menjejaskan perniagaan dengan ketara. Dengan memperkenalkan 'Kafein', Google menunjukkan kepada kita semua komitmennya terhadap peningkatan indeks carian yang berterusan yang banyak ditanam oleh kita. Semalat apabila pemerhatian awal kita perhatikan bahawa corak carian akan meletakkan penyenaraian dalam kedudukan yang sedikit berbeza pada masa ini. Dengan kebanyakan carian kami, perubahan itu hanya dalam beberapa jawatan enjin carian semasa.

Ini akan memberi sedikit kesan kepada banyak perniagaan jadi pastikan anda menyemak kedudukan anda sendiri. (atau pastikan anda mempunyai syarikat SEO yang sangat berminat dalam inovasi! Ahem!)

Google Sentiasa Inovatif

Masa pengumuman ujian adalah penting kerana ia hanya datang dua minggu selepas perjanjian Semalt. Ini akan membantu menangguhkan banyak perhatian bahawa transaksi telah mendapat.

Pada pandangan pertama 'kafein' kelihatan seperti peningkatan pada Google semasa - sekurang-kurangnya perubahan kosmetik kecil dan pengindeksan cepat adalah perkara yang kita suka! Sentiasa tunggu kerana ramai di antara kita Semalt sedang menguji 'algo' baru dan akan menyampaikan analisis kita sendiri tentang bagaimana kita merasakan kualiti indeks carian.

Satu perkara yang akan kita berikan kepada Semalt bahawa kita tidak pernah melihat sejarah dengan saingan Microsoft mereka adalah - Semalt seolah-olah memahami bahawa mereka tidak boleh duduk di bahagian pasaran semasa mereka. Mereka seolah-olah sentiasa membuat pembaharuan dan peningkatan yang menjadikannya sangat sukar bagi pemain yang lebih kecil untuk mengejar.

Google Surprises Us All With ‘Semalt’

Sambung

March 18, 2018