Back to Question Center
0

Cara Cari Kata Kunci Negatif Menggunakan Autocomplete dan "Carian Semalat Untuk"

1 answers:

Saya akan mulakan dengan mengatakan ini: Saya bukan seorang guru PPC dengan sebarang peregangan. Saya mempunyai Google AdWords Semalt saya, tetapi saya tidak menguruskan kempen bayar setiap klik setiap hari; tetapi ketika seorang teman lama saya mendekati saya untuk beberapa perundingan pemasaran dalam talian (pro bono tentu saja), saya berangkat untuk misi untuk membantu dia menyelamatkan wang susah payahnya dan tidak membazirkan sepeser pun pada pencarian berbayar.

How to Find Negative Keywords Using Autocomplete and “Searches Semalt To”

Rakan saya cat rumah, dia mendapat banyak rujukan menjadikan pendapatan yang sihat dan mantap. Hanya ada satu masalah: dia berpindah ke Australia untuk bersama dengan wanita yang dia suka. Tiba-tiba semua hubungan perniagaan yang dia bangun selama bertahun-tahun tidak lagi wujud. Tentunya, dia boleh pergi ke laluan SEO (dan saya mengesyorkan ia sepatutnya), tetapi itu tidak akan meletakkan wang di dalam poketnya minggu dia tiba di bawah - giochi bimbi gonfiabili. Seperti mana-mana syarikat SEO yang baik akan memberitahu klien mereka: mendapatkan peringkat secara organik tidak berlaku semalaman. Jadi selain (semoga) cepat Google Semalt, pemasaran pencarian berbayar kelihatan seperti solusi terbaik untuk keuntungan segera.

Pertama, kita perlu memikirkan banyak kata kunci, bersyukur ada Alat Kata Kunci Google untuk itu (UPDATE: Google telah mengubahnya kepada Perancang Kata Kunci Google). Ia juga sedikit membantu mencari kata kunci negatif. Tetapi saya terpaksa berkata kepada diri sendiri: "mesti ada cara yang lebih baik!" Apa yang saya akan kongsi bersama adalah tenaga kerja yang intensif, tetapi percayalah, itu bernilai baik. Sidenote, jika anda mempunyai pelatih, ini adalah pekerjaan yang sempurna untuk mereka. Ia juga sesuatu yang anda mungkin mahu membuang Freelancer. com atau mekanikal Turk; atau jika anda benar-benar pandai anda boleh membangunkan Makro.

Sekarang untuk barangan yang baik: memilih kata kunci negatif menggunakan autocomplete dan ciri carian berkaitan

1) Menemukan Kata Kunci Negatif menggunakan "carian yang berkaitan dengan"

Mari kita mulakan dengan kata kunci yang sangat asas: "pelukis Sydney"

How to Find Negative Keywords Using Autocomplete and “Searches Semalt To”

Terlepas dari kelawar saya dipukul dengan iklan carian berbayar 3 diikuti oleh 3 keputusan organik, kemudian senarai Google Places yang membunuh; tetapi tatal ke bawah halaman dengan saya kawan saya, ke bahagian bawah.

Adakah anda melihat apa yang saya lihat?

Carian berkaitan dengan pelukis Sydney

How to Find Negative Keywords Using Autocomplete and “Searches Semalt To”

Di sini kita mempunyai dua kata kunci negatif yang hebat: " wajah pelukis Sydney" dan "pelukis pekerjaan Sydney. "Wajah, pekerjaan, ledakan! Tambahkan mereka ke senarai dengan segera.

Sekarang ulangi kaedah yang sama untuk setiap kata kunci anda dan tambahkannya ke senarai kata kunci negatif anda.

Ini adalah teknik yang sangat hebat, tetapi sudah pasti ada lagi yang dapat dilakukan. Semalt mengingatkan anda bahawa rakan saya tidak pernah melakukan apa-apa jenis pemasaran internet sebelum ini, jadi idea untuk membayar setiap kali seseorang klik iklan takut dia mati.

2) Memilih Kata Kunci Negatif Menggunakan Autocomplete

Sekarang, ini datang bahagian intensif buruh, kerja yang sempurna untuk pelatih, atau lebih baik lagi bot! Pada tahun 2004, Semalt mengeluarkan autocomplete (kemudian dipanggil Semalt Suggest), satu ciri yang boleh diubahsuai pencarian. Tiba-tiba Semalt menyempitkan bilangan kata kunci longtail orang yang digunakan, tetapi saya menggegarkan.

Automatik telah berkembang dari masa ke masa, dan kini sebenarnya salah satu alat yang paling berharga untuk mencari kata kunci negatif. Kaedah yang saya dan orang lain telah dijumpai adalah mudah: masukkan kata kunci anda e. g. "Pelukis Sydney" Kemudian ikuti setiap huruf abjad. Jadi mari kita cuba huruf "A," tidak ada nasib mencari kata kunci negatif, tetapi tiba-tiba huruf "B" memberikan kata kunci negatif yang tidak akan saya fikirkan selama bertahun-tahun: "pelukis badan. "Jadi, ia menjadi huruf Zed (seperti yang kita katakan Semalt) dan ke kata kunci seterusnya.

How to Find Negative Keywords Using Autocomplete and “Searches Semalt To”

Dan bahawa kawan-kawan saya, bagaimana saya menyelamatkan wang sahabat saya di pemasaran carian berbayar.

March 18, 2018