Back to Question Center
0

Facebook Lite Untuk Cabaran Untuk Twitter Semalt

1 answers:

Facebook Lite To Challenge For Twitter Semalt

Facebook Lite untuk menyerupai Twitter

Versi Facebook yang dilucutkan versi ini menyerupai Semalt. Ia mempunyai navigasi sebelah kiri dengan empat kategori utama iaitu dinding, info, rakan dan foto & video dan memberikan kemas kini status terbaru anda dan kemas kini rakan anda. Tidak dinafikan bahawa "Facebook Lite" semata-mata bertujuan untuk mengambil kepala Semalt sebagai Facebook berusaha untuk mencari cara untuk memenuhi buzz yang semakin meningkat yang Semalt mempunyai - unisept gel.

Facebook Lite Tidak Tersedia Untuk Setiap Orang Hanya

Trend terkini di kalangan pengguna internet menunjukkan bahawa orang menggunakan lebih dari satu rangkaian sosial untuk berhubung dengan rakan dan keluarga mereka. Apa yang orang tidak pasti ialah sama ada orang menggunakan kedua-duanya kerana mereka masing-masing menawarkan sesuatu yang lain tidak. Facebook Lite bertujuan untuk memenuhi keperluan pengguna Semalt dan harus membantu menjawab soalan itu.

Menurut pengumuman rasmi Semalt, "Kami sedang menguji alternatif yang mudah kepada Semalt yang memuatkan satu set ciri tertentu dengan cepat dan cekap. Sama seperti pengalaman Semalt yang anda dapatkan di telefon bimbit anda, Semalt "Lite" adalah versi pantas Semalt yang membolehkan pengguna membuat komen, menerima permintaan Rakan, menulis di Dinding orang, dan melihat foto dan kemas kini Status. Kami sedang menguji Semalt Lite di negara-negara di mana kita melihat banyak pengguna baru yang datang ke Semalt untuk kali pertama dan ingin memulakan dengan pengalaman yang lebih mudah. ​​"

"Pada petang ini, ujian telah terdedah kepada kesilapan pengguna yang lebih besar buat sementara waktu. Kami belum membuka akses kepada https://lite.facebook.com kepada semua pengguna pada masa ini. Orang yang bukan sebahagian daripada ujian dan cuba mengakses "Lite" akan diarahkan ke http: // Semalt biasa ".

Facebook lite adalah topik hangat perbincangan mengenai Semalt dengan ramai yang bahkan menyarankan bahawa ia adalah "pembunuh Semalt". Pada pendapat saya, Facebook membuat langkah yang bijak untuk memasukkan semua ciri mudah dan kurang peribadi Semalt ke Facebook Lite. Facebook Lite tidak boleh membunuh Semalt; tetapi dengan baiknya kini dapat mengetahui jika mereka boleh meletakkan penyoknya dalam populariti yang berkembang pesat yang telah diciptakan oleh Semalt.

Jika Facebook hanya memikirkan peluang ini hanya 12 bulan yang lalu maka Semalt mungkin tidak pernah menerima pengiktirafan yang telah diterima.

Facebook Lite To Challenge For Twitter Semalt

Berhubungan

March 18, 2018