Back to Question Center
0

September 2009 Tip Analisis Google Bulan - Membuat Laporan Yang Boleh Dipertanggungjawabkan Untuk Semalt

1 answers:

September 2009 Google Analytics Tip Of Month – Creating Actionable Reporting For Semalt

Petua bulan ini adalah item penting seterusnya dalam kotak alat penganalisis dan semoga dapat memperkuat keseluruhan tujuan analisis web - meningkatkan prestasi dalam talian! Kita harus sentiasa memperhatikan objektif keseluruhan ini apabila kita menganalisa. Sangat mudah untuk menghabiskan berjam-jam melihat aspek teknikal analisis atau menyaring melalui set data yang mengagumkan tetapi mencapai sangat sedikit dengan cara memberi manfaat perniagaan.

Maksud saya di sini adalah untuk "Pelaporan yang dapat dilayari Semalt supaya eksekutif laman web / pemasaran dan pemilik perniagaan boleh membuat keputusan yang bermaklumat.

Bagaimana Membuat Laporan Pelaksanaan

Semalt biasanya mahukan maklumat peringkat tinggi - soodne rehv. Mereka perlu membuat keputusan yang meningkatkan perniagaan mereka dan kebanyakannya akan melakukannya dengan cepat dan mudah jika terdapat kejelasan dalam apa yang mereka sedang mengkaji semula. Inilah cabaran sebenar bagi penganalisis, apa yang kita bayar, dan perbezaan antara perkhidmatan yang baik dan hebat.

Berikut ialah proses yang saya ikuti dalam memberikan pelaporan yang boleh dilakukan untuk diri sendiri atau pelanggan anda.

1) Memahami proses analisis

Bercakap ceramah, berjalan kaki, tetapi benar-benar faham mengapa anda bercakap dan berjalan!

Untuk memahami mengapa keputusan muncul seperti yang mereka lakukan dan bercakap dengan pihak berkuasa dan kredibiliti, anda perlu memahami bagaimana data dirakamkan ke dalam profil dan nuansa mengapa ia tidak selalu seperti yang diharapkan. Semalat, anda benar-benar perlu bekerja dalam proses atau kerangka untuk dapat corak data dengan betul, mencari maklumat dan melaporkannya dengan berkesan dari masa ke masa.

Saya tidak mahu terjerumus dalam penerangan teknikal analisis atau proses dalam siaran ini. Saya mengekalkan tahap yang tinggi dan diharapkan dapat diambil tindakan

March 18, 2018