Back to Question Center
0

Semalt: Apa yang paling memerlukan webmaster dalam CMS?

1 answers:

Saya ingin menggunakan pengalaman anda dengan sistem pengurusan kandungan web yang berbeza dan mendengar ciri-ciri apa yang anda rasa adalah yang paling penting dari sudut pandang webmaster.

Sebagai webmaster apa ciri yang anda dapati adalah yang paling penting dalam CMS?

Sila:

  • hanya menyatakan satu ciri satu jawapan
  • ciri undian yang anda juga dapati penting
  • berasa bebas memberi jawapan yang banyak (mencadangkan pelbagai ciri)
  • menerangkan ciri-ciri secara mendalam, bukannya merujuk kepada CMS tertentu
  • berasa bebas untuk menulis "berbeza dengan ", i. e Source . apakah ciri ini lebih baik
February 8, 2018

Ia perlu cukup mudah untuk sesiapa sahaja, walaupun ibu saya, untuk menggunakannya.

Edit: Walaupun CMS harus mudah untuk mengatur dan men-tweak fungsi yang paling penting adalah pengalaman pengguna sejak itu tujuan akhir dari perangkat lunak. Untuk membolehkan pengguna mengurus kemas kini kandungan dengan mudah tanpa menjadi pemaju web. Semakin mudahnya menggunakan orang yang lebih mungkin menggunakannya.

Ubahsuaian. Ia perlu dapat bukan sahaja skala yang baik, tetapi cukup intuitif sehingga dapat dipertingkatkan. IE. Saya sepatutnya dapat menambah modul / plugin kepadanya tanpa sebarang kerumitan, dan meningkatkannya tanpa kerumitan. Saya juga harus menulis modul / plugin saya sendiri untuk mengakses bahagian bahagian dalaman CMS tanpa mahu menendang tembok bata. Saya juga harus melepaskannya kepada seorang pereka supaya mereka dapat tema tanpa perlu memahami, apa yang saya gunakan dan plag.

Dari perspektif webmaster saya fikir ciri yang paling diperlukan adalah baik dokumentasi .

Juruweb web harus menggodam kod untuk menyesuaikan laman web.

Membandingkan Wordpress dengan Joomla, saya mendapati Wordpress lebih mudah untuk menggodam kod. Joomla lebih sukar tetapi dokumentasi yang baik menjadikannya lebih mudah.

sokongan yang baik. Tidak semestinya memberi sumbangan sokongan kepada anda, sebuah komuniti juga boleh melakukannya, tetapi seorang webmaster tidak boleh terjebak dengan sendiri untuk menyelesaikan masalah. Di dalamnya penyelesaian yang disandarkan ini lebih penting lagi. Dalam pengalaman saya tiada apa-apa yang lebih teruk lagi yang bergantung kepada sekumpulan kecil orang yang tidak anda percayai semasa krisis.

Sokongan AJAX (Opsyenal) menyediakan perkhidmatan REST atau panggilan balik JSONP untuk membolehkan hosting API dan aplikasi / sambungan berat javascript.

Ciri yang paling penting yang tidak termasuk dalam kebanyakan CMS yang wujud hari ini akan menjadi ujian multivariat mudah.

I18N - Pengantarabangsaan

Pengurusan Kandungan Berbilang bahasa